| |     latinica | english  
Насловна
Апел за помоћ

Драги пријатељи,

Велика несрећа је задесила нашу Србију. Највећа поплава у последњих сто двадесет година оставила је десетине хиљада наших најмилијих без игде ичега. На жалост, има и много људских жртава. Последице ове природне катастрофе могу се мерити са последицама најстрашнијих ратова. Ово је тренутак када вас молимо за помоћ јер су наши најмлађи без хране, без одеће, стари без лекова, без најелементарнијих средстава за голи живот. Прете велике заразе. Несрећа која се догодила само је увод у потенцијално још већу. Једна несрећа никада не иде сама.

У овом тренутку, најпотребнији су храна за бебе, конзервирана храна, душеци, постељина, кревети на расклапање, пелене за децу и одрасле, чарапе, веш, дечија одећа, батеријске лампе, средства за хигијену (сапун, тоалетни папир, папирни убруси, четкице за зубе, зубне пасте), асепсол ознаке 5П, гумене чизме, хигијенска дезинфекциона средства, и све друго што ће унесрећеним дестинама хиљада људи значити спас у овом тренутку.

Уколико сте у могућности и уколико желите да помогнете грађанима Србије у невољи, то можете учинити на следеће начине:

1. Донацијом готовинских средстава у Генералном конзулату Републике Србије у Истанбулу као и уплатом турских лира на посебан рачун за помоћ који је отворила Амбасада РС у Анкари. Детаљи за плаћање су:
 

Beneficiary’s bank: DENIZBANK MEŞRUTİYET ŞUBESİ

Beneficiary’s name: SIRBİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ANKARA

Beneficiary’s account number: 1685 – 7560881 – 351

Beneficiary’s IBAN number: TR58 0013 4000 0075 6088 1000 05

Currency code: TRY



2. Директном уплатом на девизни рачун Владе Републике Србије. Молимо пратите линк ради инструкција за плаћање http://www.mfa.rs/uplata_deviza.pdf


3. Уплатом преко система “PayPal” – floodrelief.gov.rs . Овај рачун припада Амбасади Републике Србије у Бриселу, а средства која се уплате коришћењем “ПаyПал” сервиса, директно се пребацују на наменски рачун Владе Републике Србије отворен за помоћ отклањања последица ванредних околности – поплава.

4. Помоћ у роби – помоћ можете доставити директно Генералном конзулату РС у Истанбулу на адресу: 23

Temmuz sokak, no. 8, Esentepe, 34419 Şişli, Istanbul. У случају да помоћ у Србију желите да доставите сами, молимо да се обратите Генералном конзулату ради прибављања неопходних докумената и инструкција у вези транспорта, и позовете Филипа Шановића на телефон 0530 641 78 32

5. Помоћ у лековима – молимо контактирајте Генерални конзулат око инструкција

Контакт телефон за додатне информације – Филип Шановић 0530 641 78 32

У очекивању вашег разумевања у ситуацији када је цела Србија стала као један, унапред вам се захваљујемо.

У Истанбулу, 19. маја 2014. године

 

 


Верзија за штампу
Важне информације
23.11.2023. ИНФОРМАЦИЈА О УЛАСКУ ТУРСКИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
02.11.2023. године - ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ НА ИЗБОРИМА 17.12.2023. ГОДИНЕ
01.06.2022. године - Укинута ограничења уласка у Републику Турску
Заказивање термина за подношење захтева од 11. маја 2020. године