| |     latinica | english  
Насловна
Заказивање термина за подношење захтева од 11. маја 2020. године

Поштовани грађани,

Обавештавамо вас да Генерални конзулат Републике Србије у Истанбулу наставља са пријемом странака од 11.05.2020. године. Како бисте заказали термин пријема потребно је да пошаљете захтев електронским путем на konzulat.istanbul@mfa.rs са следећим подацима: 

-Ваше име и презиме

-Врста захтева (нпр. захтев за путну исправу, пријем у држављанство, пријаву детета, додатну информацију, преузимање пасоша, оверу пуномоћја, пријаву брака и др)

-Број личне исправе (турске личне карте и/или пасоша РС)

-Датум који вам одговара (најмање два датума навести)

-Документ који вам је издао Генерални конзулат у вези са захтевом (нпр. потврда о предатом захтеву за биометријску путну исправу)

-Контакт телефон

Важно: Предложени термин не може бити на дан када је у Републици Турској на снази забрана изласка на улицу, државни или верски празник, који се празнује нерадно.

Генерални конзулат ће вас обавестити да ли постоји слободан термин за датум који сте навели или предложити други, уколико су сви термини тог дана попуњени.

Узимајући у обзир све околности, Генерални конзулат је одлучио да дневно прима ограничен број захтева по принципу заказивања, како би се успешно примениле мере социјалног дистанцирања и непосредни контакт смањио на минимум. Молимо за разумевање и стрпљење до потпуне нормализације рада.

Напомена: обавезно је ношење маске у просторијама Генералног конзулата.


Верзија за штампу
Важне информације
23.11.2023. ИНФОРМАЦИЈА О УЛАСКУ ТУРСКИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
02.11.2023. године - ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ НА ИЗБОРИМА 17.12.2023. ГОДИНЕ
01.06.2022. године - Укинута ограничења уласка у Републику Турску
Заказивање термина за подношење захтева од 11. маја 2020. године