| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Adresa:

Sümbül Sokak 2, Levent, Beşiktaş, Istanbul

 

Radno vreme sa strankama:

Ponedeljak - petak: 09:30 - 13:00 časova

Telefon: + 90212 / 213-52-29  
Faks:     + 90212 / 213-54-03 Konzularna nadležnost
Е-mail:   konzulat.istanbul@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.istanbul.mfa.gov.rs

 

 

 


 
Važno obaveštenje - promena adrese

Generalni konzulat Republike Srbije u Istanbulu se od 01.09.2020. godine nalazi na novoj adresi, Sümbül Sokak br. 2, Levent Mahallesi, Beşiktaş.


Zakazivanje termina za podnošenje zahteva od 11. maja 2020. godine

Poštovani građani,

 

Obaveštavamo vas da Generalni konzulat Republike Srbije u Istanbulu nastavlja sa prijemom stranaka od 11.05.2020. godine. Kako biste zakazali termin prijema potrebno je da pošaljete zahtev elektronskim putem na konzulat.istanbul@mfa.rs sa sledećim podacima:

-Vaše ime i prezime

-Vrsta zahteva (npr. zahtev za putnu ispravu, prijem u državljanstvo, prijavu deteta, dodatnu informaciju, preuzimanje pasoša, overu punomoćja, prijavu braka i dr)

-Broj lične isprave (turske lične karte i/ili pasoša RS)

-Datum koji vam odgovara (najmanje dva datuma navesti)

-Dokument koji vam je izdao Generalni konzulat u vezi sa zahtevom (npr. potvrda o predatom zahtevu za biometrijsku putnu ispravu)

-Kontakt telefon

Važno: Predloženi termin ne može biti na dan kada je u Republici Turskoj na snazi zabrana izlaska na ulicu, državni ili verski praznik, koji se praznuje neradno.

Generalni konzulat će vas obavestiti da li postoji slobodan termin za datum koji ste naveli ili predložiti drugi, ukoliko su svi termini tog dana popunjeni.

Uzimajući u obzir sve okolnosti, Generalni konzulat je odlučio da dnevno prima ograničen broj zahteva po principu zakazivanja, kako bi se uspešno primenile mere socijalnog distanciranja i neposredni kontakt smanjio na minimum. Molimo za razumevanje i strpljenje do potpune normalizacije rada.

Napomena: obavezno je nošenje maske i rukavica u prostorijama Generalnog konzulata.


 
 
VAŽNO OBAVEŠTENJE VEZANO ZA PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

VAŽNO OBAVEŠTENJE VEZANO ZA PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

 

Obaveštavamo sve državljane Republike Srbije koji planiraju da turistički posete Republiku Tursku u narednom periodu, da Republika Turska ne pokriva bolničko lečenje u slučaju da se neko zarazi virusom Kovid 19.

Pri dolasku na letovanje potrebno je da uplatite putno zdravstveno osiguranje koje pokriva lečenje Kovid 19.

U Srbiji jedina osiguravajuća kuća koja pokriva celokupno lečenje Kovid 19, i to u iznosu do 30.000,00 € jeste „Dunav osiguranje“. Pri kupovini putnog osiguranja potrebno je naznačiti da želite paket osiguranja koji podrazumeva lečenje Kovid 19. Za sve dalje informacije potrebno je da kontaktirate osiguravajuću kuću „Dunav osiguranje“.

Druga osiguravajuća kuća koja u Srbiji delimično pokriva lečenje Kovid 19 je "DDOR Novi Sad" ili druge osiguravajuće kuće koje imaju tu vrstu osiguranja.

Treća opcija koju možemo predložiti građanima jeste, ukoliko svoj paket osiguranja ne obezbede u Srbiji, to urade po prispeću u Republiku Tursku. Naime privatna osiguravajuća kuća „Güneş Sıgorta“ (Guneš sigorta) pokriva troškove lečenja izvazvane Kovid 19. Više informacija, kao i cene osiguranja možete videti na veb stranici link, gde popunjavanjem svojih podataka i odabirom paketa osiguranja (najveći paket pokriva iznos do 7.000,00 €) možete videti cenu za određen broj dana koji unesete. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, savetujemo da kupovinu izvršite direktno u poslovnici po dolasku u Tursku gde ćete plaćanje izvršiti u turskim lirama.

 

Izvor vesti: internet stranica Ambasade Republike Srbije u Ankari


REZULTATI KONKURSA MINISTARSTVA SPOLjNIH POSLOVA, UPRAVE ZA DIJASPORU, O SUFINANSIRANjU PROJEKATA

Obaveštavamo da je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, donelo Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu. Odluke možete videti na sledećim linkovima:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf


Ponovljeni konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

 

Ponovljeni konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je raspisala ponovljene konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore.

Konkursi su otvoreni od 18. maja do 1. juna ove godine.  Sve informacije o konkursima i proceduri prijavljivanja mogu se pronaći na sledećem linku:

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/  

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova