| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Adresa:

Geyikli Sokak 1, Levent, Beşiktaş, Istanbul

 

Radno vreme sa strankama:

Ponedeljak - petak: 09:30 - 13:00 časova

Telefon: + 90212 / 213-76-86  
Faks:     + 90212 / 213-54-03 Konzularna nadležnost
Е-mail:   konzulat.istanbul@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.istanbul.mfa.gov.rs

 

 

 


 
Sufinansiranje projekata koji doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

13. mart - Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje jednom godišnje Konkurs za finansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu. Više informacija, uslove i način realizacije Konkursa možete pronaći na sledećim linkovima: Konkurs za sufinanasiranje projekata organizacija iz dijaspore  i  Konkurs za sufinansiranje projekata organizacija iz regiona.

 

Rok za dostavljanje projekata je 30. mart 2018. godine. 


 
 
URUČENjE UDžBENIKA ZA UČENjE BOSANSKOG JEZIKA UDRUŽENjIMA NAŠIH ISELjENIKA U ISTANBULU

Ambasador Republike Srbije u Republici Turskoj Zoran Marković, tokom službene posete Istanbulu, posetio je udruženja naših iseljenika u Pendiku i Bajrampaši. Ova udruženja okupljaju najveći broj iseljenika i njihovih potomaka sa područja prostora bivše Jugoslavije, pre svega Bošnjaka iz Raške oblasti u Republici Srbiji, kao i BiH i Crne Gore. Ambasador Zoran Marković, tim povodom, uručio je više paketa udžbenika za učenje bosanskog jezika za prvake i mlađe osnovce, što je deo šireg projekta realizovanog uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije i nekolicine sponzora, inače naših iseljenika iz Republike Turske. Cilj je da se najmlađim generacijama potomaka iseljenika približi naš jezik, tradicija i kultura našeg prostora.

 

 
Opširnije...
UKINUTE VIZE ZA DRŽAVLjANE REPUBLIKE BURUNDI

Vlada Republike Srbije je, na svojoj sednici održanoj 24. maja 2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Burundi, nosioce svih pasoša, za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima. Odluka je objavljena u „ Službenom glasniku Republike Srbije ", br. 39/2018 od 25. maja 2018. godine i stupa na snagu 2. juna 2018. godine.


UKINUTE VIZE ZA DRŽAVLjANE REPUBLIKE AZERBEJDžAN, NOSIOCE OBIČNIH PASOŠA

Vlada Republike Srbije je, na svojoj sednici održanoj 24. maja 2018. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane Republike Azerbejdzan, nosioce običnih pasoša, za ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije do devedeset (90) dana u periodu od stoosamdeset (180) dana, od datuma ulaska u Republiku Srbiju, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 11. Zakona o strancima. Odluka je objavljena u „Službenom glasniku Republike Srbije", br.39/2018 od 25. maja 2018. godine i stupa na snagu 2. juna 2018. godine.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova