| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса:

Geyikli Sokak 1, Levent, Beşiktaş, Istanbul

 

Радно време са странкама:

Понедељак - петак: 09:30 - 13:00 часова

 

Телефон:  + 90212 / 213-52-29  
Факс:        + 90212 / 213-54-03 Конзуларна надлежност
Е-mail:   konzulat.istanbul@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.istanbul.mfa.gov.rs  

 


 
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

13. март - Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, расписује једном годишње Конкурс за финансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону. Више информација, услове и начин реализације Конкурса можете пронаћи на следећим линковима: Конкурс за суфинанасирање пројеката организација из дијаспоре и Конкурс за суфинансирање пројеката организација из региона.

 

Рок за достављање пројеката је 30. март 2018. године.


ТУРСКИ МУП УВЕО ЕЛЕКТРОНСКУ Е ПРОЦЕДУРУ ОБЕЗБЕЂИВАЊА И ПРОДУЖАВАЊА ДОЗВОЛЕ БОРАВКА

Министарство унутрашњих послова Турске увело је 18. маја електронску е процедуру обезебеђивања и продужавања дозволе боравка за странце.

Упутство на више језика се може наћи на сајту овдашњег МУП:

http://www.goc.gov.tr/icerik6/e-ikamet-basvurulari-alinmaya-basladi_350_359_5777_icerik

http://www.mia.gov.tr


 
 
Интернационални фестивал театра у Истанбулу

На другом Интернационалном театарском фестивалу у Истанбулу, Maltepe Belediye Tiyatrosu, наша земља се представила заједно са партнером из Француске. Службеници Генералног конзулата су присуствовали представи како би пружили подршку.

Глумица Марина Димитијевић из Београда и Boutros el Amari из Париза, одржали су Луткарску радионицу за децу и одрасле, где су научили децу и родитеље о историји лутака, прављењу лутака и како да играју са луткама, радионицу Commedia dell Arte, оригиналну из Италије, приказујући ране форме позоришног тетара и позоришну представу Playland.

Марина Димитријевић, једна од оснивачица трупе САМТЕАТАР, са ауторским пројектима, иза себе има играња у 15 земаља широм света и неколико интернационалних награда. У неке земље се увек враћа и по неколико пута. Тако је и са Турском, у којој наступа трећи пут. Ово је трећа земља у којој се српско- француски тим сусреће због посла. После Туниса и Египта уследила је Турска, Истанбул, а Boutros режира и монодраму Au bord de la mer, у извођењу глумице Марине Димитријевић, која ће се играти на француском језику и такође је планирана као пројекат који ће обилазити свет.

“Боутрос је талентован колега са великим искуством, а сарадња са људима из других земаља доноси велику ширину у погледу на уметност. Надамо се дугорочној сарадњи и многим будућим лепим пројектима.” рекла је Марина у разговору са нашим службеницима.

 

23. септембар 2019.

 


Стипендија Владе Републике Србије у оквиру Пројекта "Србија за Србе из региона"

22.08.2019. - Стипендија Владе Републике Србије у оквиру Пројекта "Србија за Србе из региона" за школску 2019/2020. годину


Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписало је конкурс за доделу стипендија у оквиру Пројекта "Србија за Србе у региону" за школску 2019/2020. годину. Крајњи рок за доставу документације свих пријављених кандидата је 6. септембар 2019. године. Текст конкурса са пријавним формуларом можете погледати oвде.

 


Преузимање брошуре о кандидатури Републике Србије за реизбор у Извршни савет Унеска


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова