| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса:

Sümbül Sokak 2, Levent, Beşiktaş, Istanbul

 

Радно време са странкама:

Понедељак - петак: 09:30 - 13:00 часова

 

Телефон:  + 90212 / 213-52-29  
Факс:        + 90212 / 213-54-03 Конзуларна надлежност
Е-mail:   konzulat.istanbul@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.istanbul.mfa.gov.rs  

 


 
Важно обавештење - промена адресе

Генерални конзулат Републике Србије у Истанбулу се од 01.09.2020. године налази на новој адреси Sümbül Sokak br. 2, Levent Mahallesi, Beşiktaş.


Заказивање термина за подношење захтева од 11. маја 2020. године

Поштовани грађани,

Обавештавамо вас да Генерални конзулат Републике Србије у Истанбулу наставља са пријемом странака од 11.05.2020. године. Како бисте заказали термин пријема потребно је да пошаљете захтев електронским путем на konzulat.istanbul@mfa.rs са следећим подацима: 

-Ваше име и презиме

-Врста захтева (нпр. захтев за путну исправу, пријем у држављанство, пријаву детета, додатну информацију, преузимање пасоша, оверу пуномоћја, пријаву брака и др)

-Број личне исправе (турске личне карте и/или пасоша РС)

-Датум који вам одговара (најмање два датума навести)

-Документ који вам је издао Генерални конзулат у вези са захтевом (нпр. потврда о предатом захтеву за биометријску путну исправу)

-Контакт телефон

Важно: Предложени термин не може бити на дан када је у Републици Турској на снази забрана изласка на улицу, државни или верски празник, који се празнује нерадно.

Генерални конзулат ће вас обавестити да ли постоји слободан термин за датум који сте навели или предложити други, уколико су сви термини тог дана попуњени.

Узимајући у обзир све околности, Генерални конзулат је одлучио да дневно прима ограничен број захтева по принципу заказивања, како би се успешно примениле мере социјалног дистанцирања и непосредни контакт смањио на минимум. Молимо за разумевање и стрпљење до потпуне нормализације рада.

Напомена: обавезно је ношење маске и рукавица у просторијама Генералног конзулата.


 
 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ВЕЗАНО ЗА ПУТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ВЕЗАНО ЗА ПУТНО ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРАЊЕ

Обавештавамо све држављане Републике Србије који планирају да туристички посете Републику Турску у наредном периоду, да Република Турска не покрива болничко лечење у случају да се неко зарази вирусом Ковид 19.

При доласку на летовање потребно је да уплатите путно здравствено осигурање које покрива лечење Ковид 19.

У Србији једина осигуравајућа кућа која покрива целокупно лечење Ковид 19, и то у износу до 30.000,00 € јесте „Дунав осигурање“. При куповини путног осигурања потребно је назначити да желите пакет осигурања који подразумева лечење Ковид 19. За све даље информације потребно је да контактирате осигуравајућу кућу „Дунав осигурање“.

Друга осигуравајућа кућа која у Србији делимично покрива лечење Ковид 19 је "ДДОР Нови Сад" или друге осигуравајуће куће које имају такву врсту осигурања.

Трећа опција коју можемо предложити грађанима јесте, уколико свој пакет осигурања не обезбеде у Србији, то ураде по приспећу у Републику Турску. Наиме приватна осигуравајућа кућа „Güneş sigorta“ (Гунеш сигорта) покрива трошкове лечења извазване Ковид 19. Више информација, као и цене осигурања можете видети на веб страници линк, где попуњавањем својих података и одабиром пакета осигурања (највећи пакет покрива износ до 7.000,00 €) можете видети цену за одређен број дана који унесете. Уколико се одлучите за ову опцију, саветујемо да куповину извршите директно у пословници по доласку у Турску где ћете плаћање извршити у турским лирама.

 

Извор вести: интернет страница Амбасаде Републике Србије у Анкари


РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА, УПРАВЕ ЗА ДИЈАСПОРУ, О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА

Обавештавамо да је Министарство спољних послова Републике Србије, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, донело Одлуке о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону. Одлуке можете видети на следећим линковима:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf


Поновљени конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

 

Поновљени конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Министарство спољних послова - Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је расписало поновљене конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре.  

Конкурси су отворени од 18. маја до 1. јуна ове године.  Све информације о конкурсима и процедури пријављивања могу се пронаћи на следећем линку:

 https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова