| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса:

Geyikli Sokak 1, Levent, Beşiktaş, Istanbul

 

Радно време са странкама:

Понедељак - петак: 09:30 - 13:00 часова

 

Телефон:  + 90212 / 213-76-86  
Факс:        + 90212 / 213-54-03 Конзуларна надлежност
Е-mail:   konzulat.istanbul@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.istanbul.mfa.gov.rs  

 


 
ТУРСКИ МУП УВЕО ЕЛЕКТРОНСКУ Е ПРОЦЕДУРУ ОБЕЗБЕЂИВАЊА И ПРОДУЖАВАЊА ДОЗВОЛЕ БОРАВКА

Министарство унутрашњих послова Турске увело је 18. маја електронску е процедуру обезебеђивања и продужавања дозволе боравка за странце.

Упутство на више језика се може наћи на сајту овдашњег МУП:

http://www.goc.gov.tr/icerik6/e-ikamet-basvurulari-alinmaya-basladi_350_359_5777_icerik

http://www.mia.gov.tr


Важно обавештење

Путовање грађана у иностранство


Путовање у Турску - ВИЗНИ РЕЖИМ


Дипломатски и службени пасоши:
Виза није потребна за боравак до 90 дана у периоду од 6 месеци рачунајући од дана првог уласка
Обични пасоши и друге путне исправе:
Виза није потребна за боравак до 90 дана у периоду од 6 месеци рачунајући од дана првог уласка
Напомена:
За носиоца путног листа у транзиту није неопходна  виза.


ОБАВЕШТЕЊЕ ГРАЂАНИМА


28.04.2014. године


Обавештавамо да je од 27.04.2014. године на снази примена нове регулативе у вези са роковима важења пасоша странаца који улазе на територију Републике Турске.
Према усвојеним изменама прописа, који ће се примењивати до 31.12.2014. године, пасоши или друге путне исправе странаца који улазе на територију Републике Турске, морају да имају рок важења 60 дана од дана истека визе/истека рока безвизног режима/истека рока боравишне дозволе.
По питању важења пасоша држављана Републике Србије, а имајући у виду да је период безвизног режима 90 дана, држављани Републике Србије који намеравају да туристички посете Републику Турску, морају имати рок важења путне исправе 150 дана тј. 5 месеци.
 


 
 
Одлука Владе Републике Србије о укидању виза за држављане Републике Гвинеје Бисао, носиоце свих пасоша
Влада Републике Србије је, на својој седници одржаној 08. децембра 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Гвинеје Бисао, носиоце свих пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Републике Србије најдуже до 30 дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из члана 11. Закона о странцима. Одлука је објављена у „ Службеном гласнику Републике Србије ", бр. 111/2017 од 11. 12. 2017. године и ступа на снагу 19. 12. 2017. године.

 

ОДЛУКА ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, НОСИОЦЕ ОБИЧНИХ ПАСОША

Влада Исламске Републике Иран је донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Србије, носиоце обичних пасоша, за улазак и боравак на територији Исламске Републике Иран, најдуже до 30 дана у периоду од годину дана. Одлука је ступила на снагу 1. новембра 2017. године.


Презентација туристичке понуде Београда у Истанбулу, 24. новембра о.г.

Туристичка организација Београда, у сарадњи са ГК РС у Истанбулу, 24. новембра 2017. године, у хотелу Radisson Blu Bosphorus у Истанбулу организовала је презентацију туристичке понуде Београда. Представљању туристичке понуде Београда присуствовало је више од стотину турских агенција, оператора, представника медија, угледних личности, као и представника Града Истанбула, конзуларног кора и наше дијаспоре. У сарадњи са компанијом Turkish Airlines организовани су пословни сусрети представника турских и српских туристичких агенција и туроператора.

Директор ТОБ Миодраг Поповић одржао је презентацију туристичке понуде Београда за тржиште Турске, које је по тренду раста једно од најзначајнијих за Београд, представио актуелности зимске туристичке сезоне у Београду. У свом говору, Поповић је посебну пажњу посветио туристичкој понуди у време наступајућих зимских празника. Осим презентације дао је више интервјуа за представнике медија и разговарао са представницима турских агенција посебно о могућностима за довођење гостију које те агенције организују по нашем региону, а који долазе из тзв. трећих земаља. Са турским авио превозником разматране су могућности отварања директног авио саобраћаја између Београда и Анкаре и коришћења ове линије не само за потребе туриста из овог дела РТ већ и за превоз гостију из Ирана.

Скупу се обратио и ГК РС у Истанбулу З.Марковић, који се посебно осврнуо на билатералне односе две земље, оценивши да су Београд и Истанбул важна спона тих односа.

После пословног дела, приређен је коктел за велики број званица, на којем је приказан промотивни филм о Београду аутора Душана Стојанчевића. На коктелу је наступао гудачки квартет Wonder Strings.

Уз велики број турских медија међу којима је је World Travel Channel догађај су медијски забележили и новинари РТС и ТВ Пинк.

Туристи из Турске, иначе, су на првом месту по броју долазака у Београд. У 2016. години број турских гостију био у порасту за 30%. У првих девет месеци ове године број гостију из Турске је за 19% већи него у истом периоду прошле године, са тенденцијом даљег раста.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова