| |     latinica | english  
Насловна
Апел за помоћ

Поштовани суграђани, земљаци, драги пријатељи, браћо и сестре,

Свима нам је познато какава је несрећа задесила нашу Србију. Највећа поплава у последњих сто година оставила је десетине хиљада наших најмилијих без игде ичега. На жалост, има и много људских жртава. Последице ове природне катастрофе могу се мерити са последицама најстрашнијих ратова.

Ово је тренутак када свако од нас треба и може да покаже саосећајност и пре свега хуманост. Наши најмлађи су без хране, без одеће, стари без лекова, немају најелементарније за голи живот. Прете велике заразе.

Несрећа која се догодила само је увод у потенцијално још већу. Једна несрећа никада не иде сама.

Стога, молимо и апелујемо на све људе добре воље, хумане људе, привреднике, фирме, свакога ко може и жели да на било који начин помогне, да се јави генералном конзулату Републике Србије. Наш телефон +90 212 213 76 86 отворен је 24 сата.

У овом тренутку, најпотребнија су храна за бебе, ћебад, конзервирана храна, хигијенска средства, пелене и гардероба за децу и све друго што ће унесрећеним дестинама хиљада људи значити спас у овом тренутку.

Молимо привреднике који су у могућности да обезбеде пумпе за испумпавање воде из поплављених објеката, да нам се јаве. Молимо и оне који имају своје камионе или комби возила, и спремни су да прикупљену хуманитарну помоћ превезу у Србију, да нам се такође јаве.

Вашу помоћ, уколико желите, можете упутити и давањем финансијских средстава уплатом на посебан рачун, или личном доставом Конзулату на адреси 1. Газетецилер ситеси, 23 Теммуз сокак, но. 8, Есентепе, Şиşли, Истанбул.

У очекивању вашег разумевања у ситуацији када су цела Србије и сви наши исељеници стали као један, унапред вам се захваљујемо.


Верзија за штампу
Важне информације
23.11.2023. ИНФОРМАЦИЈА О УЛАСКУ ТУРСКИХ ДРЖАВЉАНА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
02.11.2023. године - ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ НА ИЗБОРИМА 17.12.2023. ГОДИНЕ
01.06.2022. године - Укинута ограничења уласка у Републику Турску
Заказивање термина за подношење захтева од 11. маја 2020. године