| |     ћирилица | english  
Naslovna
Zakazivanje termina za podnošenje zahteva od 11. maja 2020. godine

Poštovani građani,

 

Obaveštavamo vas da Generalni konzulat Republike Srbije u Istanbulu nastavlja sa prijemom stranaka od 11.05.2020. godine. Kako biste zakazali termin prijema potrebno je da pošaljete zahtev elektronskim putem na konzulat.istanbul@mfa.rs sa sledećim podacima:

-Vaše ime i prezime

-Vrsta zahteva (npr. zahtev za putnu ispravu, prijem u državljanstvo, prijavu deteta, dodatnu informaciju, preuzimanje pasoša, overu punomoćja, prijavu braka i dr)

-Broj lične isprave (turske lične karte i/ili pasoša RS)

-Datum koji vam odgovara (najmanje dva datuma navesti)

-Dokument koji vam je izdao Generalni konzulat u vezi sa zahtevom (npr. potvrda o predatom zahtevu za biometrijsku putnu ispravu)

-Kontakt telefon

Važno: Predloženi termin ne može biti na dan kada je u Republici Turskoj na snazi zabrana izlaska na ulicu, državni ili verski praznik, koji se praznuje neradno.

Generalni konzulat će vas obavestiti da li postoji slobodan termin za datum koji ste naveli ili predložiti drugi, ukoliko su svi termini tog dana popunjeni.

Uzimajući u obzir sve okolnosti, Generalni konzulat je odlučio da dnevno prima ograničen broj zahteva po principu zakazivanja, kako bi se uspešno primenile mere socijalnog distanciranja i neposredni kontakt smanjio na minimum. Molimo za razumevanje i strpljenje do potpune normalizacije rada.

Napomena: obavezno je nošenje maske u prostorijama Generalnog konzulata.


Verzija za štampu
Važne informacije
23.11.2023. - INFORMACIJA O ULASKU TURSKIH DRŽAVLjANA U REPUBLIKU SRBIJU
02.11.2023. godine- PRIJAVLjIVANјE ZA GLASANјE U INOSTRANSTVU NA IZBORIMA 17.12.2023. GODINE
01.06.2022. godine - Ukinuta ograničenja ulaska u Republiku Tursku
Zakazivanje termina za podnošenje zahteva od 11. maja 2020. godine